dinsdag 8 mei 2012

Naastenliefde...

"Wilt u wat geven voor de armenopvang?"
De dominee keek de man vragend aan. Met een gulle glimlach greep deze zijn portemonnee en deed twee euro in het collectezakje."
"Alstublieft dominee, ik hoop dat het weer een beetje helpt"
"Alle kleine beetjes helpen meneer, en vele kleine beetjes verlichten het lijden van de mensen die niets hebben. Hartelijk dank en ik hoop u volgende week zondag hier weer te zien!"
"Natuurlijk, natuurlijk! Ik ben benieuwd hoeveel u bij elkaar gebracht heeft voor de opvang. Hoeveel was er ook al weer nodig voor de verbouwing?"
"Ach", verzuchtte de dominee, "we hebben nog minstens € 45.000,- nodig om een start te kunnen maken, maar ondanks alle gulle giften van de kerkgangers zal het nog wel even duren voor we kunnen beginnen. Maar, beter laat dan nooit!"
De man knikte begrijpend naar de dominee, pakte zijn arm zachtjes beet en met een verbeten gezicht zei hij: "Het zal wel in orde komen dominee! Met een man als u als drijvende kracht achter de inzameling, plus de hulp van het koor en de dames van de bridgeclub, zal het geld sneller ingezameld zijn dan u verwacht. Geef vooral niet op, want de mensen in de opvang vertrouwen erop dat u het voor elkaar zult krijgen. En als ik u zo zie weet ik zeker dat het gaat lukken! Hou vol!"
De dominee lachte minzaam, keek de man dankbaar aan en sprak vastberaden: "We gaan dit ook voor elkaar krijgen! We moeten het voor elkaar krijgen!".
"That's the spirit!" antwoordde de man en stond op. "Ik wens u nogmaals veel succes dominee en zie u volgende week weer."
"Dank u wel meneer en ik zie graag dat u volgende week mijn kerk weer met een bezoek vereerd! Gelukkig bestaat er nog zoiets als naastenliefde in deze roerige tijden!"
De man schudde de hand van de dominee, deed nog een extra euro in het collectezakje en liep naar de uitgang. Tevreden keek dominee hem na en ging vervolgens verder met zijn werk. 

De man stapte in zijn Ferrari, belde handsfree naar huis om zijn vrouw te instrueren de bedienden aan het werk te zetten voor het openingsfeest van zijn vierde supermarktketen in het land en reed met een voldaan gevoel naar zijn landgoed...

"Als ge een goed mens ziet, bedenk dan hoe ge hem kunt navolgen; als ge een slecht mens ziet, onderzoek dan uw eigen hart."

- Confucius

2 opmerkingen:

  1. Leve de rijk bedeelden;-) zij weten wat goedheid is! En een glimlach werd geboren:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ware Liefdadigheid Bestaat Alleen Als Er Niet Gedacht Wordt Aan GEVEN, GEVER of GIFT

    BeantwoordenVerwijderen