dinsdag 22 juni 2021

Profetie of Iedereen heeft een hobby nodig

 

Iedereen heeft een hobby nodig. Tenminste, over het algemeen lijkt het zo dat hobby’s rust geven en zorgen dat je interne systemen weer herladen worden. Dus lijkt nuttig en een beetje bezigheidstherapie heeft nog niemand kwaad gedaan volgens mij (kan ik natuurlijk niet bevestigen, maar goed, zo zijn er wel meer dingen). Jedoch, desalniettemin, niettegenstaande volgt de vraag: ‘wadan?’.

Na lang wikken en wegen en wegen en wikken en contempleren, filosoferen en idealiseren schoot het antwoord in het brein als een synthetisch spike-eiwitje dat zich ondanks alle goedbedoelde voorspellingen toch besloot permanent te vestigen. Historisch gezien bijna de hobby aller hobbies, hobbyen, hobbi: De profetie a.k.a. voorspellende uitspraakjes over gebeurtenissen in de toekomst. Hoeven niet per definitie waar te zijn, dus je kan je geen bult vallen, maar is leuk om te doen.

 

Dus in de ‘spirit of Zarathustra’ en met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de volgende voorspellinkjes:

 

-Er zal geconcludeerd worden dat het vermaledijde virusje SARS-COV-2 met ziekte COVID-19 met de razend hoge IFR van 0,15 toch niet uit het laboratorium in Wuhan is ontsnapt. De link zal gelegd worden met klimaatverandering, ontbossing en de menschheid die daardoor sneller in contact komt met ‘nieuwe’ virussen. En, dead give-away, ons mediageile Diederikje G. wil zich als ‘spokesman’ inzetten voor klimaatverandering (of tegen, maar dat onderscheid kan hij zelf waarschijnlijk ook niet maken). Zelfs Van Dissel waarschuwt ons al voor extreme dodentallen ten gevolge van de klimaatverandering, jaarlijks wel 250!

 

-Tengevolge van ‘ons’ onverantwoorde gedrag tijdens mooi weer, vakantie en in het uitgaansleven zal er een opleving komen van het coronavirus in het najaar, en wel vanaf september/oktober. En natuurlijk nemen we al die verschrikkelijke varianten mee en laat het vaccin daar nou net niet op voorbereid zijn. Ships, nieuwe versie en hop weer prikken. Dat rot coronading. Iedereen verkouden.

 

-‘We doen het voor de ouderen, we doen het voor de zorg!’ Deze slogan zal weer nieuw leven ingeroepen worden in het najaar, want tsja, met de vooruitzichten van ‘kek schoentje’ De Jonge zullen de IC’s weer mega overbelast worden. Daarom zijn we ook afgeschaald naar het niveau van voor de crisis, want je moet wel voor bereid zijn. Dus terug naar 1150 stuks, want stel je voor dat de IC-verpleegkundigen zich gaan vervelen (citaat D. Gommers). En als je volop in een pandemie zit dan is het natuurlijk logisch dat je dat doet en die verpleegkundigen van al die afgeschaalde bedden vervelen zich schijnbaar niet.

 

-We gaan weer applaudisseren voor onze fantastische zorgmedewerkers en het goede werk dat zij doen. Daar hebben ze meer aan dan aan een loonsverhoging. Want stel je voor dat ziekenhuizen miljoenen tot tientallen miljoenen winst zouden maken en daarvan ook nog extra motivatie voor zorgmedewerkers uit moeten halen door een percentage bij hun maandelijkse inkomen op te doen. Voor je het weet komen ze dan zwaar in de problemen en moet de overheid bijspringen en kunnen we geen extra megatestlocaties bouwen om diagnoses te stellen met een daarvoor niet geschikte PCR-test. Pottedikkeme, het zal je maar gebeuren.

 

-Sigrid Kaag (ik kan de naam niet eens opschrijven zonder een extreem koude rilling over mijn rug te krijgen, nekharen die massief rechtop gaan staan in de nek en een onderbuikrommel, waarbij ternauwernood lozing van bizar vormgegeven inhoud tegen gegaan kan worden) zal tot president benoemd worden. Kan na aftreden van Rutte zijn in het kader van ‘politieke vernieuwing (ofwel de zoveelste leugen) of direct na de formatie.

Past in het Verenigde Naties SDG diversivitiviteitsding (vrouwelijke premier en als ze nog lesbisch zou worden is het helemaal perfect, maar getrouwd met een Palestijn past ook aardig in het regenboogvlaggetjesideaal). Daarnaast is ze een Klaus ‘zzzzzeeee greet riesettt’ Schwab aanhangster van het eerste uur. Mark ‘skeetje’ Rutte natuurlijk ook, maar om door Klaus en consorten nog serieus genomen te worden zal hij andere standjes uit moeten voeren dan hij nu doet. En serieus: Rotterdam, van oudsher een PVV-bolwerk, verschuift naar D66? Van oudsher een ‘uuuuh we willen dit en we willen dat, maar we weten eigenlijk niet wat we willen met dit en dat, omdat dit en dat omschrijven nogal moeilijk is’.

 

Eens kijken hoe deze hobby uit gaat pakken. Gaan we over een paar maanden of een jaartje eens evalueren. Mochten er toevallig gevaccineerde mensjes meelezen hoop ik dat jullie er dan ook bij zijn. In ieder geval: Spaannnnuuuuuunnnnddddd!

 

En omdat er altijd figuren zijn die de vraag ‘Waar baseer je dat nou helemaal op Kain?’ zullen stellen enkele webbige linkjes. ’t Zijn er maar een paar, maar Googel, Yahoo, Zoektmasjiene een end weg en er gaat een wereld voor je open. Kaagje is onderbuikgevoel, uiteraard wordt dat nergens letterlijk gezegd en ’t is een profetie hè.

 

Covidiaanse klimaatinsteek voorbeeld: https://www.hsph.harvard.edu/c-change/subtopics/coronavirus-and-climate-change/

Covidiaanse klimaatinsteek voorbeeld: https://www.who.int/news-room/q-a-detail/coronavirus-disease-covid-19-climate-change - Will climate change make COVID-19 worse?

Covidiaanse klimaatinsteek voorbeeld: https://www.cigionline.org/articles/covid-19-and-climate-change/

Briefje van De Jonge aan de Tweede Kamer: https://www.nd.nl/varia/varia/1046036/kabinet-vindt-oplevingen-corona-in-het-najaar-reeel-scenario-

Briefje van De Jonge aan de Tweede Kamer: https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/brieven_regering/detail?id=2021Z11251&did=2021D24391

IC-bedjes afschaling: https://www.nu.nl/coronavirus/6137581/aantal-ic-bedden-maandag-terug-naar-niveau-van-voor-coronacrisis.html

We doen het voor de zorg: https://www.destentor.nl/regio/rode-cijfers-ziekenhuizen-in-zwolle-apeldoorn-en-harderwijk-maken-miljoenenwinst-in-coronajaar~ad58b1c7/?referrer=https%3A%2F%2Fduckduckgo.com%2F

M. Koopmans over PCR-test: https://www.youtube.com/watch?v=l3xZikDBvXs

 

‘Niet meer Kain?’

‘Jawel, maar als je het echt wilt weten mag je er zelf ook een beetje moeite voor doen’

 

©Kain 22-06-2021

Geen opmerkingen:

Een reactie posten